fbpx
Skadet frontrute.Steinsprut..

Reparere eller skifte bilglass

Når uhellet er ute og man har fått en skade på bilglass, er det noen ting man bør huske på. Vi har en samarbeidsavtale med Cary Norge.
Vi tilbyr gratis uforpliktende veiledning.
Vi har også laget en manual som dere kan sjekke ut.

Reparere

Dersom skaden er mindre enn 3 cm.

Illuatrasjon av reperasjon av frontrute bil

Skifte

Ved større skader, sprekker og/eller flere enn 3 steinsprut.

Illustrasjon av skifte bilglass på bil

Vi setter pris på om du kommer litt før den bestilte timen. Normalt er bilen din ferdig etter ca 30 minutter. Vi tilbyr kaffe og du har fri tilgang til WiFi mens du venter.

Illustrasjon av wi-fi, kaffe og 30 minutter

Egenandelen er kostnadsfri så lenge du har del- eller full kasko.

Du leverer bilen mellom kl. 08 og 09 den dagen du har bestilt time. Når du har levert bilen, kan du også hente ut en lånebil dersom du har bestilt dette. Vi sender deg en sms eller ringer når bilen er klar, og den kan hentes på ettermiddagen før avdelingen stenger.

Illustrasjon av lånebil og sms-tjeneste

Egenandelen ligger normalt på mellom 0 og 3000 kr 
avhengig av type bil og forsikringsselskap.

Illustrasjon av bilglass

Hvordan gjøres det?

I første omgang reparerer vi ruten, men avhengig av skadens størrelse (større enn ca. 3 cm) og plassering kan det være nødvendig å skifte den. En steinsprut bør repareres så fort som mulig for å minske risikoen for at den vokser til en større sprekk. Dessuten sparer det tid, miljø og penger.

Dersom du har del- eller fullkasko betaler du normalt bare egenandelen, og forsikringsselskapet står for resten. Vi hjelper deg og formidler skademeldingsskjema til forsikringsselskapet.

Hva koster det?

Dersom du har del- eller full kasko betaler du normalt bare egenandelen, og forsikringsselskapet står for resten. Vi hjelper deg med kontakten med forsikringsselskapet. Har du kun ansvarsforsikring, kan du kontakte oss for å få en pris.

Det er alltid billigst å reparere ruten, men dersom skaden er større enn ca. 3 cm og/eller ligger for tett inntil kanten, kan det være nødvendig å skifte ruten. En steinsprut bør repareres så fort som mulig for å minske risikoen for at den vokser til en større sprekk. Dessuten sparer det tid, miljø og penger.

Illustrasjon av penger

STEINSPRUTSKADE

1 logo av TK-Auto

Selv en liten steinsprutskade kan være begynnelsen på en sprekk i frontruten. Det er derfor viktig å reparere skader i frontruten så raskt som mulig, ellers kan det hende at du må bytte hele.

Mange får steinsprutskader i frontruten når de er ute og kjører. Det kan være småsteiner som spretter opp fra bilen foran deg, eller som detter ned fra bruer du kjører under. Får du en steinsprut i bilglasset, selv om det bare er en liten «rose», kan du risikere at hele ruten sprekker hvis du ikke reparerer skaden i tide. Spesielt hvis steinsprutskaden blir utsatt for skitt eller ved skiftende vær kan sprekken i frontruten utvide seg.

En liten sprekk vil ikke nødvendigvis hindre sikten så mye, men det er litt avhengig av hvor skaden oppstår. Hvis du ikke reparerer skaden i tide, 
kan du utsette deg selv og andre for farlige situasjoner.

MÅ sMÅ sPREKKER rEPARERES?

Når du får en steinsprutskade, anbefaler vi alltid å få skaden vurdert så fort som mulig. Bilglass kan repareres flere ganger for mindre sprekker, så sant det ikke er kommet skitt i sprekken og den ikke er større enn 3 cm. Har ruten din blitt skadet tre ganger, eller ligger steinsprutskaden tett inntil kanten, anbefaler vi uansett at du bytter frontruten.

sTEINSPRUTPLASTER

Steinsprutskader kan utgjøre en stor risiko både for de som sitter i bilen som er skadet og for andre bilister. For det første fordi du kan få dårligere sikt, men også fordi bilruter i dag har flere funksjoner med blant annet sensorer for nødstopp, regn og sollys. Når bilruten har fått en steinsprutskade, kan disse funksjonene bli ødelagt og skape farlige situasjoner i trafikken.

Det er derfor lurt å ha steinsprutplaster liggende i bilen. Ta på plasteret med én gang skaden er oppstått for å hindre at det kommer støv og skitt i «såret». I tillegg hindrer plasteret av sprekken/skaden utvider seg og i verste fall fører til at ruten sprekker opp.

Vi anbefaler at du får sjekket steinsprutskader så fort som mulig. I de fleste tilfeller holder det å reparere skaden, men hvis du venter for lenge kan du ende med å måtte betale for å bytte hele frontruten.

KOSTER dET nOE å rEPARERE sTEINSPRUTSKADER?

Nei, hvis du har delkasko eller fullkasko gjør det ikke det. En steinsprutreparasjon dekkes da av forsikringen. Hvis du derimot venter for lenge med å sjekke skaden, kan du risikere å måtte skifte hele ruten. Da betaler du en egenandel på inntil 3000 kroner (avhengig av hvor du har bilforsikring). Har du ikke forsikring, kan du kontakt oss for å få et godt tilbud på skifte av bilglass.

VI rEPARER sTEINSPRUTSKADER

Har du fått steinsprutskade på en av bilrutene? Kontakt oss så fort som mulig og bestill time for reparasjon. Dette er det tryggeste for deg og dine medtrafikanter, samtidig som du i mange tilfeller slipper å måtte bytte frontruten.

Du trenger ikke å fylle ut noe skjema eller ta kontakt med forsikringsselskapet, alt det ordner vi for deg. Reparasjonen tar ca. en halvtime, og vi byr på kaffe og fri WiFi mens du venter. Det er også mulig å låne gratis leiebil mens bilen din er inne.

HAR DU SPØRSMÅL ELLER VIL BESTILLE TIME?
Klikk her

 

VÅRE TJENESTER

Vi tilbyr en rekke utvalg av tjenester her hos oss på Tk Auto.

BILSKADE

Biloppretting.

ANTIRUST

Understellsbehandling.

BILGLASS

Skifte av ruter.

LAKKERING

Hel - eller dellakkering.

UTLEIE

Minigraver, lift, bobil og biler.

VEILEDNING

Kontakt oss gratis.

HVORFOR VELGE OSS

Vi har lang erfaring innen bilskade og biloppretting.

Veiledning

Vi gir deg gode råd gratis.

Erfaring

Våre ansatte har lang erfaring med bil.

Kontakt

Kontakt oss på telefon eller e-post.

Garanti

Vi bryr oss om bil.

Send oss en melding